June Cohner

Jégverem

Krimi-thriller

A Jégverem krimi-thriller, ráadásul olyan, ami kizárólag erős idegzetű olvasóknak ajánlott. Az irodalmi igényességgel megírt regény ezúttal San Francisco hegy-völgyes tájaira repíti az olvasót.

Jane Monroe, a csinos és okos felügyelő rettenetes ügyben vezeti a nyomozást: az ok nélküli, egymást követő gyerek-gyilkosságok sorozatgyilkost sejtetnek. De vajon tényleg egy elvetemült mészáros szedi áldozatait, vagy a természetfelettiben rejlik a magyarázat, amint azt az egyik, gyilkosságokkal sújtott városka seriffje gondolja? Netán egészen máshol kell keresni a megfejtést?

Miközben a szálak a Palo Alto-i Gest Termékenységi Központhoz vezetnek, Jane-nek – a sors különös fintoraként – saját gyermektelenségével, házasságának, magánéletének válságával is meg kell küzdenie. És mire a rejtély minden eleme megoldódik és az utolsó mozaik-kocka is a helyére kerül, Jane élete is egészen új fordulatot vesz.

A történet fő vonala mellett nem csak a főszereplők életének alakulását kísérhetjük figyelemmel: sorsok, életek villannak fel kaleidoszkóp-szerűen, nem nélkülözve az érzelmeket és a női empátiát, időnként a „mi lett volna, ha” nyugtalanító és felkavaró érzésével ajándékozva meg az olvasót.

A Jégverem a Jane Monroe-sorozat első kötete, amelyet hamarosan újabbak követnek majd.

{

Merész témaválasztás, magabiztos történetmesélés, szerethető és érdekes karakterek színesítik June Cohner második könyvét.
A rendkívül izgalmas, civilizációs problémákat feldolgozó krimi az utolsó pillanatig bővelkedik fordulatokban. Ha már úgy érezzük, hogy irányban vagyunk a találgatásban, akkor is tud okozni meglepetéseket.
Robin Cook nyomdokain haladva a tudomány-fantasztikum világába is kalauzol, a hűvös távolságtartás viszont egyáltalán nem jellemző rá: a könyv behúz, érzelmeket gerjeszt - és korántsem csak félelemről van szó.
Utóbbi talán annak is köszönhető, hogy szerzője nő, ami meglehetősen ritka az ilyen típusú, egyáltalán nem könnyed, ám nagyon is szórakoztató krimik terén.
June Cohner bravúrosan ötvözi az utópisztikus krimi műfaját a szépirodalommal, a gazdag jellemábrázolás, a múltba visszatekintés vagy éppen következtetések kapcsán megfogalmazott gondolatai nagyon sokat adnak hozzá a műhöz és ettől lesz egyedi, páratlan mű a Jégverem.

- Papp Diána író, újságíró, a Nők Lapja vezető szerkesztője

{

A könyvet egyszerűen nem tudtam letenni, egy szuszra kiolvastam, nagy élvezettel. Amellett, hogy igen Izgalmas, komoly és fontos problémákat feszeget. Csodaszépek a hangulati és a természeti leírások, elgyönyörködnék ezekben, ízlelgetve a leírás szépségét, de az események tovább sodornak. Az emberi kapcsolatok, nő-férfi kapcsolatok leírása is érzékeny, érdekes. 

- dr. Bars Ruth

{

Egy lélegzetre végigolvastam, és biztos, hogy még egyszer el fogom olvasni. Legalább. Mert elsőre elsodort a történet, annyira izgatott, hogy mi lesz a vége, hogy nem is tudtam a részletekre figyelni, pedig érdemes. Imádom a leírásokat, a hangulatfestést, és a hasonlatokat, amik teljesen eredetiek. Várom nagyon a következő könyvet!

- Fehér Anna Mária

{

A Jégverem thriller szerintem zseniális, mind a témaválasztás, mind az események füzére, egyszerűen lehetetlen letenni, úgyhogy éppen ezért mindenkinek azt javaslom, lehetőleg ne este későn vegye kézbe, mint én, mert az aznap alvás nélkül fog telni, az bizonyos. Olvasva a könyvet, együtt élek a szereplőkkel, átérzem a dilemmáikat és drámáikat, látom magam előtt a helyszíneket, érzem az illatokat, velük együtt élem át a hatalmas érzelmi hullámokat, ami egy ilyen érzékeny és kényes témakörben fellelhető. Ami külön tetszett, hogy a rejtély megoldása is - bár eredetileg teljesen kiszámíthatatlan, izgalmas és eredeti -, mégis végkifejletében racionális és emberi, Óriási rajongója vagyok a műfajnak, de nálam Stephen King, Joe Neshbo és Camilla Läcberg mellett is rögvest dobogóra került a Jégverem. Alig várom, hogy valami újat olvassak Jane Monroe sorsáról! Köszönöm szépen ezt az élményt

- Hugyák Andrea

Érdekel a könyv?

Kattints a gombra a könyv megvásárlásához nyomtatott (Print) vagy elektronikus formában!